”På vores skole har ledere og medarbejdere ikke så meget at se til!”

Kan du nikke genkendende til udsagnet i overskriften? Nej vel. Det er der ikke mange, der kan, for på de fleste skoler oplever ledere og medarbejdere et massivt pres for at nå at håndtere alle de opgaver, udfordringer og forandringer de står i. Og det kræver god ledelse.

Ledelse opstår i mødet mellem lederen, medarbejderne og opgaven. Når ledere og medarbejdere lykkes med at bruge deres forskellige viden, kompetencer og erfaringer til at samskabe god ledelse, kan de håndtere vanskelige udfordringer og skabe kreative, gode løsninger.

Djurslands lærerforening har netop afviklet en temadag for TR’er, AMR’ og ledere med fokus på, hvordan MED-udvalget kan understøtte at ”mødet” mellem ledere og medarbejdere bliver produktivt og kreativt, så evnen til at udvikle gode løsninger og kloge svar styrkes. De har stillet skarpt på, hvordan de i MED vil organisere deres arbejde og opgaver, så strukturen og formen bedst muligt understøtter skolens behov.

Hvis du er interesseret i at styrke evnen til at samskabe på din skole, så kontakt Lykke Mose, for at høre mere om mulighederne.

Lykke@perspektivgruppen.dk, tlf. 26842195