Nyt værktøj åbner for nye muligheder for frisættelse

Hvis frisættelsen skal lykkes, kan vi ikke nøjes med store ideer. Der skal også konkrete værktøjer til, der kan forankre forandringerne i dagligdagen. Det har vores kollega Christian har skrevet en artikel om på LinkedIn.

Når man begynder at fintune fordelingen af autoritet i organisationen på denne måde, så kan man tilrettelægge løsningen af opgaven bedre. Det begynder imidlertid også at blive svært at huske hvem der har ansvar for hvad. Det hierarkiske organisationsdiagram bliver her ubrugeligt: Retten til at træffe beslutninger bliver beskrevet i så fine detaljer, at der ikke er plads i diagrammet.

Til at overkomme disse udfordringer beskriver Christian et værktøj kaldet Rolleafklaringsskemaet, som I kan bruge til at indfange detaljerne i jeres organisering og klarlægge hvem der bestemmer hvad. Du finder også et download-link til et tomt skema, så du og dine kollegaer kan komme i gang med frisættelsen derhjemme.