Det er klogt at træffe gode beslutninger. Især hvis konsekvenserne af beslutningerne berører mange i organisationen. Det er vores erfaring , at de fleste gode, komplekse beslutninger træffes ved at inddrage multiple perspektiver. Men hvad stiller man op, når det haster med at træffe en beslutningen, og betingelserne for at få andre aktører i tale derfor er begrænsede? Hvordan får man involveringens gevinster uden at involvere, kunne man spørge?
Følelser smitter – og hvad så!
Følelser rumsterer hele tiden og finder forskellige former og udtryk i organisationer. Følelser er drivkraften for udvikling, engagement og motivation. De er med til at booste kreativitet og vores evne til at være innovative, omstillings- og forandringsparate. Følelser kan dog også have et andet og negativt udtryk, hvis vi ikke møder dem og lære at håndtere dem.
Vidensarbejdere: Sådan bliver dine medarbejdere mere innovative
Den effektivisering som den offentlige sektor hungrer efter kan potentielt hentes ved at frisætte medarbejdere til selv at udvikle nye arbejdsgange, metoder og redskaber. For nogle faggrupper kan denne frihed imidlertid være uvant. Læs her hvordan du hjælper dine medarbejdere i gang i rollen som innovator
Distanceledelse: Sådan leder du på afstand
Det bliver mere og mere udbredt at man som leder har ansvaret for mere end én arbejdsplads. Det giver imidlertid nye udfordringer når opmærksomheden skal deles mellem to adskilte organisationer. Hvis du som leder skal lykkes som distance-leder, kræver det klarhed omkring hvem der gør hvad og gode beslutningsprocesser hos dine medarbejdere.
Erfaring med selvledelse er ofte en hæmsko for selvledende organisationer
Er du I en organisation med selvledende medarbejdere eller flad struktur, og tænker at Fremtidens Organisation, som beskrevet af Laloux, lige er noget for jer, så læs med her. For det kan, paradoksalt nok, være en ulempe at have erfaring med selvledelse, hvis man vil i gang med den mere avancerede selvledelse, som beskrives i bogen. Alligevel er der noget at glæde sig til.
Sommerferielæsning
Nyt værktøj åbner for nye muligheder for frisættelse
Hvis frisættelsen skal lykkes, kan vi ikke nøjes med store ideer. Der skal også konkrete værktøjer til, der kan forankre forandringerne i dagligdagen. Det har vores kollega Christian har skrevet en artikel om på LinkedIn. Til at overkomme disse udfordringer beskriver Christian et værktøj kaldet Rolleafklaringsskemaet, som I kan bruge til at…
Medarbejdere der lykkes
Væksthus for ledelse udarbejdede i 2008 pjecen: ”Ledere der lykkes – en undersøgelse af kernekompetencer hos succesfulde ledere på kommunale arbejdspladser”. En tilsvarende undersøgelse er imidlertid aldrig blevet fortaget af dem der rent faktisk står for værdiskabelsen. Hvor kan man læse om ”Medarbejdere der lykkes”? I Perspektivgruppen har vi samlet…